Windpaarden

Achterin de winkel is een kleine doorgang naar een binnenplaats. Kris kras hangen daar Tibetaanse gebedsvlaggetjes wapperend in de wind. Het blauwe vlaggetje vertegenwoordigt de ruimte. Wit staat voor de wind, rood voor vuur, groen voor water en geel voor aarde. Wanneer deze vijf elementen in harmonie en balans zijn zal dat duiden op een goede gezondheid. Wat is nou belangrijker dan je goed voelen? Kris staat even stil bij de afbeelding van het paard dat symbool staat voor de vitale energie en voorspoed van de mens. Door de vlaggen hoog in de wind te hangen worden haar wensen door het ‘windpaard’ het universum in gestuurd. Kris geniet van oude wijsheden en rituelen.

Om haar nek hangt een roze hartje. Rozenkwarts is de steen van het hart en de liefde. De energie van de steen opent het hart om liefde te geven en te ontvangen. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie. Vol passie leeft Kris haar leven. Zou de steen daar werkelijk invloed op hebben? Kris gelooft dat graag, ze is zich bewust van de sterke energie van de maan. Elke volle maan laadt ze de steen in het licht van de maan op. Gekscherend roept ze in haar vorig leven een heks te zijn geweest.

Proestend van het lachen en soms bloedserieus loopt ze regelmatig met een brandend bosje witte salie in een schelp door haar winkel en huis. Vooral als het even niet zo lekker loopt of wanneer zij of haar klanten moe of lichtgeraakt zijn.

‘Even aura’s cleanen.’ Laat Kris maar wapperen.

Witte salie noemt men vaak indianen wierook. De indianen dreven met deze gedroogde plant de negatieve energieën weg uit hun leefomgeving en bij zichzelf. Het zou ook geloof en visie versterken. In dit ritueel dient de schelp voor het element water, de salie voor het element aarde, het smeulende gedeelte is het element vuur, en de rook is het element lucht.

Oude tradities en rituelen die bijdragen aan een mooier, positiever en vooral voelbaar creatief leven. Het mystieke heeft iets spannends en is ongrijpbaar. De spirituele kantjes en wijsheid van oude volkeren integreren in het dagelijks westerse leven. Ooit bedacht en nu ervaren. Haar hart maakt een sprongetje wanneer een verbinding wordt gemaakt met dit gevoel. Berend en Eefje lachen haar soms uit. Wanneer Kris ziet dat Berend voor zijn voetbalwedstrijd even de speciale steen, die hij als klein kind heeft gevonden, aanraakt die op zijn bureau ligt weet ze diep van binnen dat het goed is.

Niet langer hard langs de krachten van de elementen rennen. Maar de helende energie van lucht, water, vuur en aarde overal laten stromen. De ruimte dat ben jij.

💛

Pin It on Pinterest