... wie is IK

Instituut Kaptein is in 2008 opgericht door Marlien Kaptein.

Instituut Kaptein

Instituut Kaptein is in 2008 opgericht door Marlien Kaptein.

Ik ben in 1996 afgestudeerd als psycholoog in Amsterdam. Na mijn studie werkte ik bij Andersen Consulting (nu Accenture), Media Exposure en Quote Media.

Na de geboorte van mijn kinderen Saar en Pepijn deed ik de opleiding Remedial TeachingRemedial education (also known as developmental education, basic skills education, compensatory education, preparatory education, and academic upgrading) is assigned to assist students in order to achieve expected competencies in core academic skills such as literacy and numeracy.. Nadat ik die had afgerond ging ik vol enthousiasme op dat gebied aan het werk. Een paar jaar later kwam mijn droom uit en is mijn educatief centrum Instituut Kaptein, met als speerpunt huiswerkbegeleiding, een feit. Omdat ik nooit uitgeleerd ben heb ik me verdiept in de Present Child methodePresentChild is een oplossing vanuit de kern voor zowel kinderen als hun ouders / opvoeders.. In mijn praktijk ‘Gelukkige Kinderen’ werk ik met ouders die zich zorgen maken over hun kind.

Visie van IK

IK gaat ervan uit dat wanneer de motivatie, concentratie en vooral het verantwoordelijkheidsgevoel van de leerling gestimuleerd wordt, dit zal leiden tot een betere leerhouding, met als gevolg betere cijfers.
Hierbij is leren leren het uitgangspunt, waarbij de leerling zelf verantwoordelijk wordt voor wat hij of zij bereikt en plezier krijgt in het maken en doen van schoolwerk.

Informatie

Instituut Kaptein
Baronielaan 168
4818 RE Breda
Kvk nr. 20110208

Telefoon: 06-24276965
E-mail: info@instituutkaptein.nl

Wil jij ook leren leren om
jezelf en je kind te helpen?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Pin It on Pinterest