het IK-team

... even voorstellen

Rik Hermus

Hallo, mijn naam is Rik Hermus en ik ben 19 jaar oud. Momenteel ben ik bezig aan het 2e jaar van edrijfskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Zelf heb ik op het OLV gezeten en hier heb ik mijn vwo diploma gehaald.

Lees meer ... »

Ik geloof dat je altijd het beste uit jezelf kunt halen op het moment dat je iets echt graag wilt. De intrinsieke motivatie van de kinderen vind ik dan ook erg belangrijk. Als iemand echt wil kunnen er namelijk snel grote stappen gemaakt worden. Ik zie het als een van mijn taken om deze motivatie bij de kinderen aan te wakkeren en altijd klaar te staan voor vragen. Ook probeer ik altijd een goede vriendschappelijke band met de kinderen op te bouwen. Als ze zich thuis voelen bij instituut Kaptein zullen ze namelijk met veel meer plezier werken aan school. Ik ben van mening dat dat ook een van de grote krachten is bij instituut Kaptein. De kinderen hebben het gezellig onderling en met de begeleiders. Dit zorgt voor een fijne werksfeer. Ikzelf help de kinderen voornamelijk met economie, wiskunde, aardrijkskunde en iologie. Het meeste plezier haal ik uit individueel met een kind echt de stof onder de knie krijgen. Hier is dan gelukkig ook alle ruimte voor!

Thijs Hoffman

Hallo, ik ben Thijs Hoffman, 19 jaren oud en ik studeer momenteel Bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Dit is het eerste jaar dat ik deze studie doe en het bevalt me erg goed, al wil ik deze studie na mijn eerste jaar wel doorzetten in Amsterdam, omdat ik dat een erg leuke stad vind.

Lees meer ... »

Ik kan sinds vroeger al goed met kinderen opschieten en daarom leek deze bijbaan mij erg leuk. Ik wil de kinderen graag helpen door ze dingen uit te leggen en aan het werk te zetten, maar ik wil ook een vriend voor ze zijn, want dat helpt de kinderen naar mijn idee erg. Zelf heb ik het VWO afgerond en daar een jaar blijven zitten, maar dat heeft mij geholpen met keuzes maken. Ik heb het profiel Economie en Maatschappij afgerond op het OLV en ik help de kinderen dus vooral bij vakken als economie en wiskunde.

Saar Weijerman

Hoi ik ben Saar Weijerman, 16 jaar oud. Ik zit in de 4e klas van het gymnasium. Mijn profiel op school is Natuur & Gezondheid. Je snapt dat de bèta vakken mij het beste liggen. Sinds dit jaar ben ik een begeleider bij IK en richt ik me speciaal op de kinderen uit de onderbouw. …

Lees meer ... »

De reden dat ik hier ben komen werken is omdat ik het heel leuk vind kinderen te helpen en begeleiden in hun eerste jaren. Ik sta natuurlijk erg dichtbij de kinderen vanwege het kleine leeftijdsverschil en heb vaak ook dezelfde methode gehad waardoor ik makkelijk inhoudelijk bepaalde tips kan geven. Ondanks dat huiswerk misschien niet het leukste is om te doen, merk ik dat vrijwel alle kinderen het hier naar hun zin hebben en met een grote glimlach binnenkomen en vertrekken. Dit ervaar ik ook als begeleider. Er is hier een positieve vibe; de kinderen en begeleiders nemen elkaar hierin mee. Maar buiten al dat studeren moet er natuurlijk nog wel gelachen worden vindt IK (nee, geen spelfout)! Kortom, het is een hele gezellige huiswerkklas met gemotiveerde kinderen die uiteindelijk allemaal één ding willen, hun examen halen!

Florentine Salomons

Hallo, mijn naam is Florentine Salomons, ben 56 jaar oud en moeder van 4 studerende kinderen. Mijn opleiding als HBO- Cesartherapeute heb ik afgerond in Utrecht.

Lees meer ... »

Na een periode van 13 jaar met mijn gezin in Italië te hebben doorgebracht hebben we ons vanaf 2000 gevestigd in Breda. Sinds 5 jaar ben ik werkzaam bij Instituut Kaptein, waar ik invulling geef aan de huiswerkbegeleiding van de leerlingen. Dit alles volgens de” Study Assist” methodiek. Met enthousiasme motiveer en stimuleer ik de leerlingen om effectief en zelfstandig hun huiswerk te maken. Daarnaast laat ik de leerlingen inzien waarom en vooral hoe je, je eigen verantwoordelijkheid neemt. Het leren plannen en structuur aan te brengen, waarna hij/zij zelfstandig aan het werk gaat. Dit alles in goede harmonie en samenwerking om als een team positieve studie resultaten te scoren.

Esther Distelbrink

Hoi, mijn naam is Esther Distelbrink. Moeder van vier dochters. De twee oudsten hebben op het Stedelijk en TTO Mencia gezeten. Zij wonen niet meer thuis.

Lees meer ... »

De twee jongsten doen nog het OLV. Al weer een behoorlijke tijd geleden heb ik zelf de Kunstacademie met een lesbevoegdheid afgerond en ik vind het hartstikke leuk om dit bij Instituut Kaptein nu weer te kunnen toepassen. In de overdracht van kennis en vaardigheden op een positieve manier jongeren de kracht in zich zelf te laten ontdekken.

Erica Korteweg

Mijn naam is Erica Korteweg. Ik heb 10 jaar met veel plezier in het basisonderwijs gewerkt. Daarnaast heb ik een praktijk voor huiswerkbegeleiding en remedial teaching, …

Lees meer ... »

… voor alle groepen van de basisschool, gehad. Nu werk ik voor Instituut Kaptein.Het werken met kinderen is mijn passie. Ik begeleid kinderen, die om welke reden dan ook, een leerachterstand hebben opgelopen. Dat kan o.a. een taal-lees-spellingprobleem zijn of een probleem met rekenen. Sommige kinderen hebben na hun dyslexiebehandeling behoefte aan herhaling en automatiseren. Het creëren van een veilige omgeving vind ik belangrijk, ik zie graag mogelijkheden en kansen voor een kind. Alle kinderen zijn verschillend! Daarom sluiten wij zoveel mogelijk aan bij de leerstijl en interesses van het kind. Er wordt op een afwisselende manier gewerkt, we maken gebruik van methodes, spelletjes, werkbladen en de computer. Plezier hebben is belangrijk!

Elena Battistuzzi

Na jaren in diverse landen te hebben gewoond, is ons gezin in de zomer van 2015 neergestreken in Breda. Direct bij aankomst ben ik gaan werken voor vluchtelingenwerk en geef ik Nederlands als tweede taal. …

Lees meer ... »

De lessen zijn voornamelijk in de ochtend en dus goed te combineren met mijn werk voor Instituut Kaptein. Onderwijs is mijn passie en dan vooral de leerling laten geloven in zijn of haar talenten! Met aandacht en veel oefenen kan je ontdekken waar je goed in bent en wat je echt leuk vindt. Natuurlijk is niet alles leuk en dus moet je het leuker maken, bij Instituut Kaptein maken we huiswerk leuk!

Maica Brakkee

Hallo, ik ben Maica Brakkee en ik ben 16 jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de middelbare school op het Stedelijk Gymnasium Breda. In 2017 ben ik bij IK komen werken. Als een van de jongere werknemers bij IK, kan ik de leerlingen op een andere manier helpen.

Lees meer ... »

Ik sta namelijk dichterbij de leerling en daarom is het soms makkelijker voor hen om naar me toe te stappen voor hulp. IK creëert de perfecte balans tussen zelfstandig werken en hulp kunnen vragen waar nodig. Ik vind het prachtig om te zien hoe leerlingen daadwerkelijke vooruitgang boeken naarmate ze langer bij IK zitten. Deze vooruitgang is dan niet alleen te zien in de behaalde cijfers, maar ook in het zelfvertrouwen van de leerlingen. Door de gezellig sfeer en het goede team wordt het voor de leerlingen mogelijk om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Ik ben ontzettend blij dat ik een bijdrage kan leveren aan het zelfvertrouwen van de leerlingen en dat we als team de leerlingen echt vooruit kunnen helpen.

Bart Zwijsen

Hallo, ik ben Bart Zwijsen, 20 jaar oud en ik studeer Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in Breda. Vroeger was ik niet echt een kei in school en heb ik veel moeite gehad met studeren, dit veranderde toen ik bij Instituut Kapitein kwam! …

Lees meer ... »

Hier heb ik 2 jaar gezeten en het IK- team heeft mij fantastisch geholpen en dat heeft er voor gezorgd dat ik mijn Havo Diploma gemakkelijk heb behaald! Meteen daarna dacht ik: Ik wil andere mensen helpen! En ik ben meteen aan de slag gegaan bij Instituut Kapitein, en hier werk ik dan ook al 2 jaar! Het mooie aan mijn baan bij IK vind ik dat je ziet dat kinderen naarmate ze langer bij IK zitten ook meer plezier beleven aan het huiswerk. Je ziet dat de kinderen lekkerder in hun vel zitten als ze ook betere cijfers halen! Mijn vaste dagen bij IK zijn de maandag en dinsdag en de vakken waar ik de kinderen alles over kan vertellen zijn: Engels, Aardrijkskunde, Frans, Geschiedenis en Engels. Dit doe ik met veel plezier en ik hoop dat ze veel van mij kunnen leren!

Alexandra Hylkema

Hallo, mijn naam is Alexandra Hylkema, ik ben 21 jaar oud en studeer commerciële economie aan de hogeschool Avans te Breda.

Lees meer ... »

Nadat ik geslaagd ben voor mijn havo diploma, ben ik bij Instituut Kaptein gaan werken. Ik ben hier terecht gekomen omdat ikzelf het eerste ‘huiswerk kindje’ was bij Instituut Kaptein.

Toen ik in de 2e klas van het middelbaar zat, had ik veel problemen met het maken van huiswerk en leren van de proefwerken. Ik was echt een uitsteller. Op het laatste nippertje moest er een heel groot proefwerk geleerd worden, en dat eindigde niet altijd even goed. Instituut Kaptein heeft mij toen in laten zien dat een planning al de helft van het werk kan zijn. Nu ik zelf bij Instituut Kaptein werk vind ik het ook erg leuk om de kinderen die ergens moeite mee hebben, een ander inzicht in het leren te geven en zo meer vertrouwen in zichzelf te laten krijgen. Wat ik ook erg leuk en belangrijk vind aan Instituut Kaptein, is dat er altijd een gezellige sfeer hangt. Dit zorgt er mede voor dat de leerlingen goed in hun vel zitten en zo ook het beste in zichzelf naar boven kunnen halen.

Tirza van Nassau

Hallo, ik ben Tirza van Nassau, 22 jaar oud. Ik ben afgestudeerd PABO aan de hogeschool Avans te Breda. Deze studie ben ik begonnen omdat ik het leuk vind …

Lees meer ... »

… om met kinderen te werken. Momenteel werk ik ook als leerkracht op de Nutsbasisschool Dirk van Veen. Ik probeer kinderen enthousiast te maken in vakken waar ze het moeilijk mee hebben. Ik benadruk het positieve van een kind, waardoor ze zelf ook positief gaan denken en daarmee stimuleer ik ze.

Op dit moment geef ik huiswerkbegeleiding bij Instituut Kaptein waar ik kinderen help met hun huiswerk. Ik heb deze bijbaan gekozen omdat het met mijn studie te maken heeft en omdat ik graag kinderen wil helpen met het behalen van positieve eindresultaten.Voornamelijk werk ik hier om kinderen te begeleiden in bèta vakken, omdat ik zelf op de middelbare school mijn profielkeuze ‘Natuur en Gezondheid’ en ‘Natuur en Techniek’ als goed heb afgerond. Op school leer ik vooral dat kinderen zelfstandig aan de slag moeten gaan. Dat breng ik over bij de huiswerkbegeleiding. Ik leer ze daar hoe ze iets zelfstandig moeten oplossen en dat een planning maken de gouden tip is.

Aniek van Dooren

Hoi, ik ben Aniek van Dooren en op dit moment ben ik twintig jaar oud. Sinds 2016 ben ik met ontzettend veel plezier werkzaam bij Instituut Kapitein.

Lees meer ... »

Ik heb mijn Havo diploma op het Onze lieve Vrouwenlyceum behaald en ben in een tussenjaar bij instituut kaptein gaan werken. Inmiddels studeer ik verloskunde in Amsterdam.

Toen ik bij Instituut Kaptein kwam werken klikte het meteen. Ik ben een beta, dus mijn sterke vakken zijn onder andere wiskunde, scheikunde en biologie. Zelf haal ik erg veel voldoening uit het begeleiden van de kinderen door ze te overhoren en de leerstof te laten begrijpen, maar ook juist met het plannen van hun huiswerk en proefwerken. Het is bijzonder om te zien hoeveel de kinderen zelf kunnen bereiken als ze zelf op een goede manier leren plannen. Het doet mij goed om de kinderen te zien groeien, zowel met hun resultaten als in hun zelfvertrouwen. Binnen IK hangt er een ontzettend goede sfeer, iedereen is bevriend met elkaar en dit is erg bevorderend voor de leeromgeving. Het is super om te zien hoe de leerlingen hier opbloeien, zowel op het sociale vlak als binnen het schoolwerk en mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Gratis L.O.V.E. checklist

“How to use L.O.V.E to get there?”

Download gratis de onmisbare hulp bij (t)huiswerk:

Je ontvangt dan ook mijn wekelijkse nieuwsbrief ’12 Maanden Gelukkige Kinderen’

Pin It on Pinterest