Gratis L.O.V.E. checklist

“How to use L.O.V.E to get there?”

Download gratis de onmisbare hulp bij (t)huiswerk:

Je ontvangt dan ook mijn wekelijkse nieuwsbrief '12 Maanden Gelukkige Kinderen'

Ik ben Marlien Kaptein, moeder, kinder- en jeugd psychologe, remedial teacher, altijd verliefd, positief en nieuwsgierig.

Het is mijn missie en doel om jou en je kinderen te helpen met leren leren door de beste relatie met je kind te krijgen.

Als specialist op het gebied van leren leren geef ik mijn kennis en ervaring door aan kinderen én ouders. Leren gaat over veel meer dan alleen met je hoofd. Het gaat ook over voelen en ontdekken. Over zelfinzicht en zelfliefde. Ik heb geleerd dat het hoofd en het hart goed kunnen samenwerken en voor de ultieme balans in het leven zorgen.

Soms voelt de situatie thuis of op school als flinke onvoldoende. Ik zorg vanuit mijn expertise graag dat die onvoldoende een dikke voldoende wordt in je leven. Zodat de ogen van jou en je kind weer gaan stralen.

Ik voel dat er een aantal mooie en goede dingen uit het leven onderweg zijn naar jou….

Jong of oud(er):

Zelf heb ik in mijn leven altijd makkelijk kunnen leren. Ik kon goed plannen, vond het leuk op school, had goede leerstrategieën en een gezonde drive. Achteraf gezien heb ik in mijn werkende leven mijn eigen traineeship gecreëerd. Omdat ik nog niet helder had wat ik precies wilde worden later, ben ik vooral iets gaan doen waar ik goed in was: leren. Ik koos in die tijd zakelijk vaak vanuit mijn hoofd, omdat me dit zo geleerd was. Ik ging alle uitdagingen aan. Van corporate bedrijven met overuren verhuisde ik naar de saleswereld. Daarop volgde een vleugje marketing en werd ik wegwijs in media en strategie. Ook trok human resources mijn aandacht. Steeds met tomeloze energie stortte ik me in een nieuwe baan. Ik wilde dingen blijven leren, blij zijn en nieuwe mensen ontmoeten. Geïnspireerd worden. Al deze bijzondere ervaringen uit mijn eigen mini MBA én het krijgen van kinderen resulteerde uiteindelijk in mijn ondernemerschap.

Gratis L.O.V.E. checklist

“How to use L.O.V.E to get there?”

Download gratis de onmisbare hulp bij (t)huiswerk:

Je ontvangt dan ook mijn wekelijkse nieuwsbrief '12 Maanden Gelukkige Kinderen'

Bij de geboorte van mijn kinderen werd ik verliefd. Er ontstond een gevoel in mijn hart wat ik niet kende. Mijn hart was on fire. Jaren later kwam er een reuze lastige hobbel op mijn weg, een scheiding, heel verdrietig maar ik deed wat ik moest doen, ik gebruikte mijn beste instrument en leerde van de nieuwe situatie. Vol overgave stortte ik mij op zoals ik het noem: het Homework of my Heart. Ik wilde terug naar het verliefde gevoel en leerde veel. Mijn why was duidelijk. Ik wilde het allerbeste voor mezelf en mijn kinderen. Ik zette mijn kracht in: leren.

Ik ging de weg in van het hoofd naar het hart via mijn onderbuik. Door me open te stellen voor intuïtie, magie en creatie. Deze reis zet zich nu voort van binnen naar buiten.

Alle hobbels zijn te overwinnen als je leert leren is mijn levensmotto.

In 2008 heb ik Instituut Kaptein opgericht. Ik wilde mijn eigen bedrijf, werken op mijn eigen wijze met kinderen en ouders. Ik voelde dat er behoefte was aan coaching op het gebied van leren leren. Ik wilde de liefde die ik voelde voor kinderen verspreiden. Met mijn hoofd én mijn hart. Hier had ik al die jaren voor nodig gehad. Ik heb dit geleerd en gevonden. Als specialist op het gebied van leren leren aan de slag en kinderen en hun ouders helpen. Overbrengen dat leren leuk is. Dat er nog zoveel valt te leren in elke situatie en van elke hobbel.

Ik zie elke verandering of tegenslag als een uitdaging in mijn persoonlijke fitnessruimte. Het is een cadeau om te groeien als mens. Omdat ik zoveel geleerd heb van kinderen, van ouders, uit boeken, uit ervaring en in het leven wil ik dit met jullie delen. Misschien heb ik het allemaal mogen leren om te delen.

Door open te staan, positief en nieuwsgierig te zijn stretch ik mijn comfortzone elke dag. De leerkriebels blijven. Never a dull moment, lots to learn, every day, met Homework of the Heart💛🙏🏼

Wil jij ook leren leren om
jezelf en je kind te helpen?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

use L.O.V.E to get there…

Liefdevolle leerstrategieën

Je leert in deze module welke leerstrategieën er bestaan, én veel belangrijker: welke bij jou past.

Open zelfbeeld

Ik leer je met verschillende tools & technieken een open zelfbeeld en een gevoel van bekwaamheid te krijgen.

Verbonden zelfredzaamheid

Hoe ga ik iets oplossen, en waar vind ik hulpbronnen. In deze module van ‘Home work of the Heart’ leer je hóe je dit aanpakt.

Eigenwijze motivatie

Je leert de achterliggende reden van ‘tegenzin bij het leren’ te achterhalen én je leer alles over plezier in het (zelf) oplossen.

Wil jij ook leren leren?

In het online programma ‘Homework of the Heart’ neem ik je stap voor stap mee in het heelwordingsproces. We kijken naar en gaan aan de slag met jouw gevoelens, emoties, gedachten en verlangens.

Pin It on Pinterest